Home

Elings IT en Organisatieadvies

Continuiteit door troubleshooting en preventie

<   Quick scan  Analyse  Projecten  Software Development  Budgetoplossingen  Advies  Contact   >

Cases:

Scholen 01
Scholen 02
Scholen 03
Scholen 04
Telecom
Softw Ind.
Overheid
NGO
Uitgeverij

Meer dan een virusprobleem

Als een computer toegang tot internet heeft, is het gevaar groot dat andersom schadelijke virussen toegang tot de computer krijgen. Toen dat bij een schoolcomputernetwerk gebeurde en er uiteindelijk geen enkele schoolcomputer nog goed te gebruiken was, werd Elings IT en Organisatieadvies ingeschakeld.

Wij vonden een oude image (kopie), waarop nog geen schadelijke software voorkwam. Deze gebruikten we als basis voor het installeren van updates en toepassingen. Natuurlijk hebben we meteen ook de nieuwste antivirus software geinstalleerd. Een nieuw image was daarna snel gedistribueerd over de andere schoolcomputers.

Toch hadden we nog niet alle PC's goed aan de praat.
Nader onderzoek wees uit dat er condensatoren in de PC's defect waren. Tijd voor nadere preventieve maatregelen, omdat het condensatorprobleem structureel bleek te zijn. Bovendien verliezen defecte condensatoren hun beschermende werking en kan er gemakkelijk verdere schade in de PC's ontstaan. Hetgeen bij een enkele PC al het geval was. Daarom is de vervangingsactie meteen doorgevoerd bij alle PC's.

Resultaat: probleem opgelost!
Bovendien werd voorkomen dat de school met veel onherstelbare PC's geconfronteerd werd.

Neemt u contact met ons op.

Paardje-foto
<   Skills   >